HMNK VRGORAC

HMNK VRGORAC

PROFIL KLUBA:
HFC VRGORAC GTP
Grad Vrgorac


Adresa:
Web:
E-mail:
Predsjednik:
Potpredsjednik:
Sportski direktor:
Tajnik:
Trener:
Doktor:
Matice hrvatske 11, 21277 Vrgorac, HRVATSKA
www.hmnkvrgorac.com
info@hmnkvrgorac.com
Mate Jelavić
Borislav Matković, prof.

Jozo Erceg
Mirko Vrcan
dr. Joško Tolić


“HRVATSKI MALONOGOMETNI KLUB “VRGORAC” osnovan je 1999. godine kada je skupina entuzijasta na čelu s Jozom Ercegom, oformila mladu ekipu sastavljenu od vrgorskih momaka (najvećim dijelom od 18 do 20 godina starosti) i krenula na malonogometne turnire po Dalmaciji i Hercegovini čime je otpočela jedna potpuno nova epoha vrgorskog nogometa. Momčad MNK “VRGORCA” iz 1999. godine sačinjavali su: Damir Mahić, Matko Erceg, Predrag Marević, Mirko Vrcan, Mate Brljević, Arben Ademi, Goran Jelavić, Ivan Klaričić, Ante Jelavić, i Ante Markotić.

Kroz godine ostvareno je dosta zapaženih rezultata na brojnim turnirima, a većina ostvarenih uspjeha u prvim godinama postojanja (1999.-2003.) ostvarena je primarno na temelju talenta, elana, želje za uspjehom te ljubavi za malim nogometom koju smo nosili u sebi, a bez značajnije financijske pomoći od strane sponzora. U jesen 2003. godine Klub je zaključio prvu stranicu svog razvojnog puta te odlučio napraviti iskorak i uključiti se u službena natjecanja HNS-a, točnije, uključiti se u natjecanje 2. hrvatske malonogometne lige “jug”, pri čemu su nam najveću potporu dali Grad Vrgorac i Mesna industrija “Braća Pivac” d.o.o. Vrgorac. U svojoj četvrtoj sezoni nastupanja u 2.HMNL Jug 2006./2007., Klub je uspio osvojiti naslov prvaka čime je izborio pravo sudjelovanja u kvalifikacijama za ulazak u 1.HMNL kroz koje je u konačnici uspio izboriti ulazak u elitni razred hrvatskog futsala, te ostvario najveći sportski uspjeh u povijesti Vrgorca postavši prvi klub koji će sudjelovati u najvišem državnom rangu natjecanja u nekom kolektivnom sportu.

Nebeskoplavi se upravo nalaze u svojoj petoj sezoni nastupanja u 1.HMNL čime su postali stabilan hrvatski prvoligaš što je i temeljni cilj Kluba. U protekle četiri sezone ostvareno je jedno 3. mjesto (u sezoni 2010.-2011. što je dosada najveći uspjeh Kluba), 5. mjesto (u sezoni 2008./2009.), 5. mjesto (u sezoni 2007./2008.), odnosno 11. mjesto (u sezoni 2009./2010.).

Temeljni cilj Kluba je kontinuirani napredak kako u sportskom tako i u organizacijskom aspektu, no unatoč visokim ciljevima uvijek ćemo nastojati zadržati domaći, vrgorski kostur momčadi ne stvarajući umjetan klub pretrpan igračima sa strane jer HMNK «VRGORAC» i postoji primarno zbog Vrgorca i njegove mladeži kojoj treba omogućiti bavljenje sportom kao najzdravijom kulturom življenja. Upravo zato je Klub pokrenuo i školu futsala jer samo s oslanjanjem na razvoj novih, mladih, domaćih igrača koji će se školovati od najmlađih dana Klub i može dugoročno opstati na hrvatskoj futsal sceni.


Klub je također dostupan i na facebook stranicama: http://www.facebook.com/pages/HMNK-VRGORAC-GTP/261684180516901