tin

S Tinom u Vrgorcu 2016.

Tradicionalno, 05. srpnja 2016. godine ispred rodne kule Tina Ujevića, održano je zatvaranje kulturne manifestacije „S Tinom u Vrgorcu“. Ovogodišnji Program sastojao se od 3 fenomenalne kazališne predstave, 2 koncerta klasične glazbe i završne večeri s pripadajućim dodjelama nagrada.

Program je otvoren u Gradskom parku fantastičnom predstavom „Posljednja Freudova seansa“ u izvedbi Umjetničke organizacije PlanetArt. Drugu večer u Crkvi NBDM Vrgorac imali smo priliku poslušati gitarski koncert klasične glazbe Dua Coulé u sastavu Morana Pešutić i Tomislav Vasilj, a dan poslije u Gradskom parku ekipa iz Kazališta „Playdrama“ oduševila je publiku energičnom predstavom „Ljuljačka za dvoje“. Dan nakon, 03. srpnja, predstava „Život je čudo“ u izvedbi Teatra „Rugantino“, osvojila je publiku tematikom koja se dotiče ljudskih nevolja i nekih iznimno teških tragedija na originalan i duhovit način karakterističan za ovo područje, a predzadnji dan manifestacije održan je još jedan koncert klasične glazbe, ovaj put u dvorani Crkve NBDM. Dvojica darovitih mladih umjetnika, saksofonist Lovro Merčep i klavirist Krešimir Starčević repertoarom i izvedbom oduševili su ljubitelje klasične glazbe.
Zadnja večer bila je rezervirana, kao i uvijek, za dodjelu nagrade „Tin Ujević“ Društva hrvatskih književnika i nagrade „Tin i ja“ OŠ Vrgorac.

Nagrade „Tin i ja“ OŠ Vrgorac:
– Dino Bakić (mentorica: Marina Utrobičić), učenik 6.razreda Osnovne škole “Kman-Kocunar” iz Splita dobio je nagradu za najbolji literarni rad;
– Karla Šimunić (mentorica: Sanja Škrlin), učenica 1. razreda Osnovne škole “Bistra” iz Bistre, osvojilla je prvu nagradu za likovni rad u kategoriji od prvog do četvrtog razreda;
– Daniel Režić (mentorica: Sanja Mirošević), učenik 8. razreda Osnovne škole “Vjekosav Parać” iz Solina, osvojio je prvu nagradu za likovni rad u kategoriji od petog do osmog razreda.
Ovogodišnji dobitnik pjesničke nagrade “Tin Ujević” Hrvatskog društva književnika, koja se dodjeljuje za najbolju pjesničku zbirku izdanu u kalendarskoj godini natječaja, je pjesnik Drago Čondrić iz Splita za svoju zbirku pjesama “Sedam velikih biblijskih poema” (izdanja Naklada Bošković).